Wie wij zijn

Antoon van den Boogaard is bedrijfskundige en ethicus, ervaren in tal van ethiek projecten, van stellingendebatten tot ethiekspeeddates. Monique Janssens is communicatieadviseur gespecialiseerd in ethiek en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).
Met behulp van een beurs van de Stichting Thomas More (toentertijd Radboudstichting) studeerde Antoon Applied Ethcis in Leuven. Daarvoor heeft hij technische bedrijfskunde gestudeerd. Of het nu gaat om het opstellen van een gedragscode, het formuleren van de visie van uw bedrijf of het omgaan met de grenzen van Social Media, Antoon is steeds uw betrouwbare en constructieve partner in al uw organisatievragen samenhangend met ethiek.

Antoon is bestuursvoorzitter van de Stichting Netwerk Bedrijfethiek Nederland.

Daarnaast heeft Antoon zitting in de Denkfabriek HR & Ethiek die nadenkt over uiteenlopende HR thema’s. Daaruit kwamen twee publicaties voort:

Monique studeerde communicatie en Applied Ethics in Utecht en deed een honours MVO aan de Universiteit van Amsterdam. Zij heeft een ruime ervaring van strategische communicatieplannen en het geven van ethiektrainingen. Publicaties:

  • Boek: Dieren en wij; Hun welzijn, onze ethiek, A3 boeken (2010)
  • Artikel: Denkend aan de dood kan ik niet leven, toBe magazine, Springer uitgeverij (2010)
  • Artikel: Ger Groot de rode lap der rede voorgehouden, Filosofie & Praktijk nr. 5/30, Damon (2009)
  • Boek: Een tweede leven, Ware verhalen over zelfmoordpogingen, Scriptum (2008) (met Jan Swinkels)
  • Columns: elk kwartaal in Nieuwsbrief Nederlandse Vereniging voor Bio-ethiek (2005-2009)
  • Artikel: Ethiek voor dummy’s, Communicatiedesk, Adformatie Groep (2005)

Monique en Antoon doen allebei promotieonderzoek aan de Rotterdam School of Management (onderdeel van Erasmus Universiteit Rotterdam), onder begeleiding van Muel Kaptein.

EthiekZaak heeft een samenwerkingsverband met het Ethiek Instituut van de Universiteit Utrecht.
Dit Instituut richt zich op het verkennen en verklaren van praktische morele vraagstukken en geeft universiteitbreed onderwijs over ethiek.