Over EthiekZaak

EthiekZaak, begin 2011 opgericht door Margo de Groot – Coenen en Elisa Dijkhuis, kwam eind 2012 in handen van Antoon van den Boogaard. Sinds 2016 is ook Monique Janssens actief vanuit de EthiekZaak.

Begrijpen waar het echt om gaat.

Respectvol omgaan met moeilijke patiënten. Eerlijk zakendoen in culturen met andere normen en waarden. Grenzen stellen aan social media gebruik van medewerkers. Op tijd stoppen met medisch behandelen. Rechtvaardig zijn in arbeidsconflicten en vastgelopen werksituaties.

Geen makkelijke zaken. Zaken waarbij niet meteen duidelijk is wat goed is om te doen. Die lef vereisen. Idealen. Maar die bepalen uit welk hout uw organisatie is gesneden. Die een kans bieden om te laten zien waar u voor staat en welke waarden u niet zomaar loslaat.

Dat maakt u sterk voor de toekomst. En past in een tijd waarin van organisaties wordt verwacht dat zij maatschappelijk betrokken zijn. Dat zij oog hebben voor de duurzaamheid van hun activiteiten. Dat financiële instellingen gehouden worden aan een zorgplicht naar hun klant. En persoonlijke verantwoording aan gewicht wint.

Een tijd waarin steeds meer bedrijven hun business principles formuleren. Missie en visie statements op hun website zetten. Gedragscodes, beroeps- en branchecodes als paddenstoelen uit de grond schieten. En compliance nog nooit zó belangrijk was.

EthiekZaak is uw sparring partner bij ethische kwesties. Denkt met u mee over de vitale waarden van uw organisatie. Schrijft uw gedragscode, geeft antwoord op ethische vragen. Coacht u bij morele beslissingen. Doet ethiekspeeddates en professioneel beraad.

Is onafhankelijk, betrokken en inventief. U weet waar het om gaat.

Klik hier voor de EthiekZaak producten en diensten.