Interactief seminar: ‘Ethiek op de werkvloer: aan de slag met vertrouwen!’

Find this invitation in English: click here

  • U komt erachter dat een collega iets gedaan heeft dat volgens de regels niet mag/hoort, hoe gaat u ermee om? Spreekt u hem/haar erop aan? Gaat u het melden?
  • Uw directeur vraagt u als Financieel Manager om een declaratie te accorderen. Maar het blijkt om een luxe privédiner te gaan. Wat doet u? Werkt u mee?
  • De laatste tijd verdwijnen er persoonlijke spullen van collega’s. Vervolgens hoort u van een collega dat er vorige maand een collega is aangenomen die in het verleden ooit is opgepakt wegens diefstal. Wat doet u? Maakt u het kenbaar?

Ethische dilemma’s in het werk
Hoe vaak praten we met elkaar over de (ethische) dilemma’s die we dagelijks tegenkomen? In drukke tijden gaan organisaties en hun medewerkers hier maar al te vaak aan voorbij. Dit terwijl zaken doen vertrouwen vereist: vertrouwen van de zakenpartners én van de medewerkers. Ethiek is een reflectie op waarden en normen die sterk meespeelt in het winnen van dat vertrouwen.

Wij nodigen u dan ook graag uit voor een interactief seminar in samenwerking met Nicomak en De Clercq, waarin wij hierover ideeën, gedachten en ervaringen kunnen uitwisselen.

Datum
Het seminar vindt plaats op donderdag 25 september 2014. U bent vanaf 15.30 uur van harte welkom. Het programma start om 16.00 uur en duurt tot circa 18.00 uur. Aansluitend nodigen wij u uit voor de afsluitende netwerkborrel.

Programma
15.30 – 16.00
Inloop
16.00 – 16.15
Introductie “Wat is ethiek en hoe kan dit van toegevoegde waarde zijn voor uw organisatie?“ door Geoffroy Murat, directeur van Nicomak en ontwikkelaar van Ethimak (een online tool om organisaties te helpen meer inzicht te krijgen in hoe men intern omgaat met dilemma’s) en Antoon van den Boogaard, eigenaar van EthiekZaak.
16.15 – 16.45
Lezing “Ethiek op de werkvloer” door Ernst van Win partner bij De Clercq, over zijn ervaringen vanuit zijn arbeidsrechtpraktijk en als voormalig Deken (toezichthouder) van de Haagse Orde van Advocaten.
16.45 – 17.00
Pauze
17.00 – 17.45
Interactieve bespreking van concrete ethische dilemma’s
17:45 – 18.00
Vragen
18.00 – einde
Borrel

Locatie
In het pand van De Clercq aan de Lange Voorhout 92 in Den Haag hebben we een mooie ruimte om seminars te geven. Parkeren kan in de buurt, in de Pleingarage en de Malieveldgarage. Anders is het tien minuten lopen vanaf het Centraal Station.

Kosten
Wij verzorgen dit seminar met veel plezier en zonder kosten voor u.

Aanmelden
U bent van harte welkom deel te nemen aan dit seminar. Graag vernemen wij of u aanwezig bent. Klik hier om aan te melden.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Caroline Mehlem, telefoon (071) 581 53 05 of Antoon van den Boogaard, 06-45 49 44 45.

Graag zien wij u op 25 september 2014!