Dag 08

Tekst uit het boek Exodus
Hoofdstuk 4, vers 1-9

Reflectie

Door het hele Oude Testament heen doet God zijn best om zijn volk te laten zien dat alleen Hij de Heer is. Maar de Israëlieten worstelen met het geloof. Teken na teken geeft Hij aan zijn volk. En ook aan andere naties, zoals Egypte, geeft Hij tekenen. Degenen die de tekenen zien en geloven, beginnen Gods liefde te ervaren. Degenen die zien maar niet geloven, kiezen voor hun eigen ondergang.

Geloof jij dat God alleen de Heer is? Leef je ook alsof je het gelooft? Een goede manier om dit te testen, is door naar jouw zondag te kijken en naar jouw eerste en laatste activiteit van elke dag. Wat is het belangrijkste onderdeel van jouw zondag? Een sportevenement? Werken in de tuin? Wat is het eerste dat je elke ochtend doet als je wakker wordt of het laatste voordat je gaat slapen? Je smartphone checken? Het nieuws aanzetten? God achtervolgt je. Hij wil dat je weet dat Hij alleen Heer is. Het checken van je smartphone zal je vrijheid niet veiligstellen. Elke ochtend eerst op je knieën gaan naast je bed en datzelfde elke avond als laatste voordat je je bed in stapt, plaatst je voor de enige die het vermogen heeft om jou te bevrijden. Door dit soort acties kan God je vrijheid schenken.

Heb bij het lezen van de verbazingwekkende dingen die de Heer voor Israël heeft gedaan, ook aandacht voor jouw eigen leven. Zie de fantastische dingen die Hij voor je doet in de details van je leven én op het altaar. Zie deze tekenen en laat ze vandaag jouw geloof versterken dat God de Heer is. Ja, dat alleen God de Heer is.

Ga terug naar het overzicht van Exodus 90